Friday, April 22, 2011

Miss Sunny cape...

Aslında baya oldu bu pançoyu dikeli ama ancak fırsat bulabildim. Bu havalarda altından kalın bir kazak giymek şartıyla giyebiliyorum:) Ama gerçekten yazı özledim!! 
Panço dikiminde her zamanki gibi annemin yardımı oldu. Mamiçka nasıl yapılacağını gösteriyor ben de dikiyorum:)

It has been a while since I did this cape but I couldn't have a free time to post this. My mum helped me as always. She told me how to do and I sewed:) 




Umarım haftasonu güneşli ve neşeli olur!
Hope to have a nice and sunny weekend!

Tuesday, April 19, 2011

EfeNes: Afterlife with MKA vol. 01

Geçen hafta cumartesi kız isteme faslını da başarıyla atlatmış durumdayız. Tatlı anlardan birini kısaca paylaşayım:) İsteme kısmını ailede en büyük olduğu için amca yapacak ve nişanlım daha önceden birçok kez kahveler gelince konuya girmesi gerektiğini amcasına söyledi. Aslında her şey anlaşılmıştı fakat benim sevgili nişanlımın bi hareketi yanlış anlaşılınca küt diye çay içerken isteme faslı gerçekleşti. Herkesin yüzünü kafama öyle bi kazıdım ki her seferinde gülmeden duramıyorum:)
Bir diğer benim için tatlı aşkım için ekşi ve tuzlu olan anı da tabi ki kahvesi! Ben unuturum o heyecanla diye daha önceden bir karışım hazırladım ve nişanlımın kahvesine döktüm sonra da kuzenime göz kulak olmasını söyledim. O da yanlış anlayıp ne var ne yok dökmüş içindekini!! Tabi o kadar tuz biber limon ne varsa karışımına dayanamayan sevgili paşam birazcık çıkarmış ama allahtan evde değil yolda dönerken:))

I don't know if all you know about our Turkish tradition but this saturday my fiance's family came to our house for the family meeting. (It's a tradition because in this meeting there is a procedure that the boy's father asks kind of a permission from the girl's father for the marriage. It sounds strange but so fun!)Also in this meeting we drink Turkish coffee. (again its another traditon) 
Everything went allright except one thing that I put too much salt pepper and lemon in my fiance's coffee! There was a misunderstanding of course:) I didn't want to put that much. But anyway he drunk all of it because he had to:)


Nişanımız mayıs ayında olacak ve birçok süslemeyi kendim yapmayı düşünüyorum. Çok güzel şeyler ortaya çıkarsa sizinle mutlaka paylaşırım:)

Friday, April 8, 2011

Lacy and Romantic...

Bu yaz her yerde dantel göreceğimizin sinyalleri çok açık. Şimdiden birçok mağazada dantel elbiseler veya tunikler görmek mümkün. Dantelin en büyük avantajı ise modunuza göre kombinleyebilme imkanınız: seksi ya da cici kız olmak size kalmış!

This summer we're gonna see lace tops and dresses everywhere around us. I think it is so useful because you can combine it according to your mood: you can be sexy or sweet!




Sadece elbiselerde değil aksesuarlarda da dantel görmek mümkün.

Not only in the dresses but also in the accessories we can see lace.






Bu da annemin ördüğü dantel kravatım:))

That's my lace tie that my mum did:))




Friday, April 1, 2011

Boat VS Barbie

Blogspotu açamayanlar kervanına ben de katıldım:( Gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Neyse bu fotoğraflar geçen haftadan. İlk pasta denemem nişanlım için oldu. İsterdim ki güzel bir tekne yapabileyim ama elden bu kadarı geliyor, şimdilik:) 2. denemem ise Su kuşu yiğenim için Barbie bebek pastası. Bu deneme görüntü olarak daha başarılı olsa da, Bot pastamın tadı daha güzeldi!

I can not enter my blog or any other blogs:( I think they banned the blogspot at work! It is so annoying but at least I can post! 

These are from last week. My fist attempt was a Boat cake for my fiance. I wish I could make a very nice sailing craft but this is all I can for now:) 2. one was a Barbie cake for my niece. This one looks better but the Boat cake tasted better!



P.S.: Please let me know if there are any problem ssswith the photos!r