Tuesday, April 19, 2011

EfeNes: Afterlife with MKA vol. 01

Geçen hafta cumartesi kız isteme faslını da başarıyla atlatmış durumdayız. Tatlı anlardan birini kısaca paylaşayım:) İsteme kısmını ailede en büyük olduğu için amca yapacak ve nişanlım daha önceden birçok kez kahveler gelince konuya girmesi gerektiğini amcasına söyledi. Aslında her şey anlaşılmıştı fakat benim sevgili nişanlımın bi hareketi yanlış anlaşılınca küt diye çay içerken isteme faslı gerçekleşti. Herkesin yüzünü kafama öyle bi kazıdım ki her seferinde gülmeden duramıyorum:)
Bir diğer benim için tatlı aşkım için ekşi ve tuzlu olan anı da tabi ki kahvesi! Ben unuturum o heyecanla diye daha önceden bir karışım hazırladım ve nişanlımın kahvesine döktüm sonra da kuzenime göz kulak olmasını söyledim. O da yanlış anlayıp ne var ne yok dökmüş içindekini!! Tabi o kadar tuz biber limon ne varsa karışımına dayanamayan sevgili paşam birazcık çıkarmış ama allahtan evde değil yolda dönerken:))

I don't know if all you know about our Turkish tradition but this saturday my fiance's family came to our house for the family meeting. (It's a tradition because in this meeting there is a procedure that the boy's father asks kind of a permission from the girl's father for the marriage. It sounds strange but so fun!)Also in this meeting we drink Turkish coffee. (again its another traditon) 
Everything went allright except one thing that I put too much salt pepper and lemon in my fiance's coffee! There was a misunderstanding of course:) I didn't want to put that much. But anyway he drunk all of it because he had to:)


Nişanımız mayıs ayında olacak ve birçok süslemeyi kendim yapmayı düşünüyorum. Çok güzel şeyler ortaya çıkarsa sizinle mutlaka paylaşırım:)

11 comments:

  1. This sounds like an amazing tradition. Love this post.

    ReplyDelete
  2. Interesting tradition...thanks for posting! :)

    ReplyDelete
  3. Hayırlı olsun tatlım.Allah tamamına erdirsin;)

    ReplyDelete
  4. I think that is a wonderful tradition!!

    ReplyDelete
  5. Hayırlı olsun, uğraştırıcı,emek isteyen,yorucu ve bir o kadar da güzel ve eğlenceli telaş içine giriyorsun bu ilk adımla :)

    ReplyDelete
  6. Bloglar mı açıldı!!Aman allahım resmen heyecanladım:) Çok teşekkür ederim hepinize güzel dilekleriniz için!!

    ReplyDelete
  7. Congratulations on getting engaged :) x

    ReplyDelete
  8. süperr hadi bakalım tebrikler şimdiden

    ReplyDelete
  9. Hihi ne guzel anilar;)
    Tebrikler canim, bir omur mutluluklar;)

    ReplyDelete
  10. AAAWW....This is a wonderful tradition..LOVE It! Thx for sharing honey!

    XoXo
    http://fashionmakeuplifestyle.blogspot.com/

    ReplyDelete